پیش‌ بینی فرصت 6 ماهه اتحادیه اروپا به ایران

تاريخ : 17 تیر

با تنگ‌تر شدن حلقه‌هاي تحریمی از سوی آمریکا علیه اقتصاد ایران و افزایش فشارهای بین‌المللی بر پرونده هسته‌ای، اما در این میان اتحادیه اروپا موضع صبورانه‌اي اتخاذ كرده و به نقل از مهرداد عمادی مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا گفته مي‌شود که این اتحادیه امیدوار است رییس‌جمهور جدید ایران طی ۶ ماه بتواند گام‌هاي موثری برای اعتمادسازی بردارد.

عصر ایران نوشت، هر چند که این موضع‌گیری رسما از سوی اتحادیه اروپا اعلام نشده است، اما عمادی معتقد است که اتحادیه اروپا چنین رویه‌اي را در پیش خواهد گرفت و قصد ندارد به سرعت درباره رویکرد حسن روحانی تصمیم بگیرد و دست‌کم ۹۰ روز و نهایتا ۱۸۰ روز زمان برای اقدامات تازه تهران در نظرخواهد گرفت.

عمادی تایید کرد که انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری موجب بروز شکاف در غرب بر سر مواجهه با برنامه‌هاي هسته‌اي ایران شده است. در یک دهه اخیر اختلاف نظر بر سر پرونده هسته‌اي ایران و اعمال تحریم‌هاي اقتصادی بیشتر، همواره مساله‌اي اختلاف زا در روابط آمریکا با اتحادیه اروپا بوده است.

مساله‌اي که در مقاطع مختلف موجب بروز شکاف در تنظیم یک سیاست واحد و شفاف در برخورد با ایران شده است. سیاستی که به نظر مي‌رسد با روی کارآمدن دولت جدید و استقرار گفتمان تدبیر و امید، بیش از پیش شاهد بروز اختلاف در آن باشیم.

هفته‌نامه تجارت فردا نیز در گفت‌وگویی که با مهرداد عمادی مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا انجام داده با در نظر گرفتن سناریوهای مختلف از آینده تحریم‌ها صحبت به میان آورده است. عمادی در این گفت‌و‌گو توضیح می‌دهد که در شش ماه آینده، تحریم‌ها تشدید نخواهد شد و در دو سال آینده نیز بخشی از این محدودیت‌ها برطرف خواهد شد. او معتقد است که در شش ماه آینده چشم‌انداز تحریم‌ها در سناریوی مثبت و واقع‌بینانه، جلوگیری از عمیق‌تر شدن تحریم‌هاست که ریسک‌های میان‌مدت برای سرمایه‌گذاری در ایران را کاهش خواهد داد.

چشم‌انداز برای دو سال آینده این است که در سرعت انتخاب گزینه‌‌های درست تحریم‌های مربوط به سوئیفت و برخی سرمایه‌گذاری‌های خارجی در حوزه پالایشگاه‌های نفتی، شیرین‌سازی گاز و خودروسازی سبک، فرصت‌های مثبت در دسترس ایران قرار گیرد.

مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا همچنین معتقد است که صاحبان صنایع در غرب برای شکستن انحصار شرکت‌های روسی و چینی در صنعت نفت و گاز ایران به تکاپو افتاده‌اند و این تحرکات، چشم‌اندازی از افزایش سرمایه‌گذاری خارجی‌ها در ایران پیش روی او گذاشته است. در این ارتباط انتخاب حسن روحانی و مراسم تنفيذ و تحلیف وی که اواسط مرداد ماه برگزار مي‌شود، مصادف با شصت و هشتمین اجلاس سازمان ملل است.

فرصت مغتنمی که مي‌تواند در عمل مواضع انتخاباتی حسن روحانی را برای غرب به تصویر بکشد. بنابراین به نظر مي‌رسد اواخر شهریورماه امسال حسن روحانی پنجمین ريیس‌جمهور ایران باشد که پایش به آمریکا باز مي‌شود.

 

منبع: دنیای اقتصاد

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي