اگر می خواهید از طعم گوشتی که پخته اید لذت ببرید بایست ترفندهای خوشطعم کردن گوشت چه برای کباب و چه برای خورش و استیک را بدانید ، در این مقاله ما توضیحات کاملی را در این باره به شما می دهیم. 🙂
روشهای تخصصی برای خوشطعم کردن گوشت
1. برای طعم دار کردن گوشت، اول از همه باید بدانید که گوشت را میخواهید کبابی کنید یا خورشتی یا استیک!
2. بهتر است گوشت قرمزی را که میخواهید کباب کنید، از 3 ساعت قبل در کیوی رنده شده، نمک، فلفل قرمز، کمی سس مایونز یا ماست و کره بخوابانید.
3. گوشت مرغ کبابی را باید یک روز قبل در مخلوطی از آبلیمو، فلفل دلمهای، روغن زیتون، فلفل سیاه، زعفران و نمک قرار دهید.
4. برای بهتر پختن و طعم گرفتن گوشت قرمز کبابی پیش از طعم دار کردن، بافت آن را با پشت چاقو کمی باز و نرم کنید.
5. ترکیبی از زعفران، نمک، فلفل سیاه و سرکه از بهترین طعمدهندهها به گوشت ماهی است.
6. اگر میخواهید گوشت قرمز یا مرغ را بپزید، بهتر است پیش از این کار، آن را با پیاز، فلفل سیاه و کمی زردچوبه خوب سرخ کنید و بعد آن را بپزید. با این کار، هم گوشت طعم بهتری پیدا میکند و هم از نظر ظاهری بافتش را از دست نمیدهد.
7. ساقه کرفس و فلفل دلمهای عطر بسیار خوبی به مرغ پخته میدهند.
8. میتوانید برای بهتر شدن عطر و طعم گوشت استیکی، آن را از روز قبل در مخلوطی از سرکه، روغن کنجد، نمک، فلفل قرمز، فلفلدلمهای و برگ کرفس خام و حتی کمی آب گوجهفرنگی بخوابانید.
9. حواستان باشد که گوشت قرمز را با آب سرد و مرغ را با آب گرم بپزید تا طعم بهتری پیدا کنند. برای پختن هر یک عدد مرغ کامل، یک لیوان آب کافی است و شما با افزودن آب بیشتر، فقط طعم مرغ را از بین خواهید برد.
روشی دیگر از یکی از سرآشپزهای حرفه ای
خواباندن گوشت
خواباندن یعنی گوشت را چند ساعتی در ادویه و چاشنیهای مختلف قرار دهید و سپس کباب کنید یا بپزید. خواباندن، طعم گوشت را بسیار لذیذ میکند. گوشت خوابیده را میتوانید تا ۳ ماه در فریزر نگاه دارید و در موقع نیاز بیرون بیاورید و غذایی بسیار خوشطعم آماده کنید. گوشت و مرغ را ۳ تا ۴ ساعت میتوانید بخوابانید ولی برای خواباندن ماهی، نیمساعت کافی است. اگر میخواهید گوشت را کباب کنید، هنگام کباب کردن مایع بیرون آمده از گوشت خوابیده را بهتدریج روی گوشت بریزید تا طعم بهتری به گوشت بدهد.
استفاده از سرکه در پختن گوشت
اگر گوشت یا استخوان قلم را ۴۸ ساعت در آبی خیس کنید که اندکی سرکه دارد و آن را در یخچال نگهدارید خواص غذایی آن بهبود پیدا میکند. در ضمن، به مدت طبخ کمتری نیاز خواهید داشت. برای حداکثر استفاده، خوب است گوشت و استخوان را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا سرکه در آن نفوذ کند.
پختن استخوانهای گوشت
وقتی که استخوان را میپزید برای آنکه مواد غذایی بیشتری از استخوان خارج شود چند عدد گوجهفرنگی یا مقداری سرکه به آن اضافه کنید. آب استخوان خواص غذایی زیادی دارد. در مصرف آن کوتاهی نکنید.
شستن گوشت قبل از فریز کردن
هنگام ذوب گوشت یخزده، بسیاری از مواد غذایی همراه شیره از آن بیرون میآید. بنابراین گوشت را پیش از آنکه در فریزر بگذارید خوب بشویید تا بعد بتوانید شیره آن را همراه گوشت بپزید.
دمای پخت گوشت
نکته مهم درباره پخت گوشت این است که اگر حرارت زیاد به مدت طولانی به آن برسد، گوشت سفت میشود و بعد دوباره نرم میشود. حتما توجه کردهاید با اینکه کباب کردن یا سرخ کردن گوشت تنها چند دقیقه طول میکشد، بهراحتی میتوان گوشت کبابی یا سرخ شده را خورد. ولی اگر آب روی همان گوشت سرخشده بریزید و آن را آبپز کنید دو سه ساعت وقت لازم است تا خوب بپزد.
علت این است که پروتئین در حرارت زیاد سخت میشود. آیا دقت کردهاید که شیشه یا لیوان شیر را اگر با آب داغ بشویید شیر اطراف شیشه یا لیوان دیرتر پاک میشود تا وقتی که آن را با آب سرد بشویید یا اگر لکه خونی را روی پارچهای بریزید و آن را در آب داغ فرو کنید آن لکه دیر پاک میشود. اگر پنیر حرارت مستقیم و زیاد ببیند مثل لاستیک میشود. در همه این موارد پروتئین در اثر حرارت زیاد سفت و سخت میشود.
تحقیقات نشان داده که گوشت بهتر است در درجه حرارت کم پخته شود و با همان آب اولیه پخته شود تا خواص آن از دست نرود. اگر میبینیم گوشتی که رگههای چربی دارد نرمتر میشود به این دلیل است که چربی، بهخصوص وقتی که حرارت خیلی زیاد نباشد، حرارت را به آرامی منتقل میکند.
به هنگام تهیه غذاهایی مثل ژیگو اگر گوشت را به اندازه و با درجه حرارت کم بپزید، گوشت راحت و سریع و یکنواخت میپزد و سفت نمیشود. در حرارت کم، گوشت کمتر جمع میشود و صورت ظاهری آن زیباتر میماند و نیز پر آبتر است. همچنین شیره مواد معدنی آن حفظ شده است.