چینی ها اینبار برنج مصنوعی تولید کردند !

چینی ها اینبار برنج مصنوعی تولید کردند !

پیش از این بسیاری از محصولات کشاورزی و خوراکی غیر واقعی در چین ساخته شده بود که دنیا را متحیر کرده بود و یا به رسوایی هایی بزرگ بدل شده بود. از شیرخشک مصنوعی تا تخم مرغ و گوشت غیرواقعی…اما حالا یک سایت خبری از دستگاه های چینی خبر داده که برنج نیم دانه را خمیر و سپس به برنج های دانه بلند تبدیل می کند!

چینی ها اینبار برنج مصنوعی تولید کردند !

حالا به نظر میرسد پای این محصولات و حتی دستگاه های ساخت این محصولات نیز به ایران باز شده است ،بدون اینکه به خریداران اعلام شود برنجی که به نام “برنج ایرانی”در حال خریدن هستند برنجی فرآوری شده است.

برنجهایی با روش ماکارونی

پیش از این، سفره ایرانی ها با برنج های خارجی که به طرز عجیب و غریبی در حین فرآیند پخت قد می کشیدند و به چند سانت می رسیدند را دیده بود، برنج هایی که گاهی “برنج ماکارونی”خوانده می شوند.
به گفته برخی از واردکنندگان برنج، دقیقاً ماحصل ابتکارات عجیب غریب چینی ها در تولیدات تقلبی خوراکی هستند. برنج هایی که هم برنج هستند و هم برنج نیستند. در واقع این برنج های دانه، برنج های خرد شده و یه با اصطلاح “نرمه”هستند که با استفاده از یک دستگاه که ابتکار چینی ها است، با اضافه کردن مواد افزودنی از جمله اسانس و نشاسته و … تبدیل به برنج های دان و “واقعی”می شوند.

برنج ها وارد دستگاه می شوند و سپس به خمیری بدل می شوند و این خمیر نیز به نوعی قالب بندی و یا درواقع “رنده می شود” که تبدیل به برنج های “قد بلند”می شوند. برنج های کشیده و قدبلندی که مدت هاست راه خود را به سفره های ایرانی باز کرده اند و درباره قد بلندشان نیز کلی تبلیغ می شود.

شاید کمتر کسی از ماهیت واقعی این “برنج ماکارونی ها” خبر داشته است، اما نهایتاً این محصولات پایشان به ایران وارد شده اما حالا ایران دارد خودش با وارد کردن دستگاه های تبدیل برنج های خرد شده به برنج دانه خود به تولید کننده های این “شبه برنج”بدل می شود. به تازگی آگهی های فروش این دستگاه ها در فضای تجاری ایرانی راه پیدا کرده اند و چندین و چند دستگاه آن به فروش رسیده و کارگاه هایی نیز کار خود را در نزدیکی کرج آغاز کرده اند، به نظر می رسد این “جادوگری” به قدری پرسود است که به تازگی میزان واردات برنج شکسته به ایران افزایش چشمگیری یافته است.

به گزارش سایت معادله و به گفته برخی از ناظران، این برنج های به دست آمده از خمیر با قیمت حدود ۵ هزار تومان وارد بازار شده اند. در حالی که قیمت خرید دولتی برنج در استان گیلان ۶۲۰۰ تومان است و برنج نرمه یا خورده برنج قیمتی حدود ۱۲۰۰ تومان دارد و برنج های ایرانی قیمتی بین ۷ تا ۹ هزار تومان به فروش می رسند.

یکی از فروشنده های دستگاه های تبدیل “خرده برنج” به “برنج دانه” درباره این دستگاه و محصولات نهایی می گوید: «قیمت دستگاه حدود ۱۱۰ میلیون تومان است و تنظیم دستگاه برای تولید محصول نیز ۳۰ میلیون هزینه دارد. ما دستگاه را در محل کارگاه شما تحویل می دهیم. الان یک دستگاه آماده داریم اما برای وارد کردن دستگاه از چین حدود دو ماه از لحظه سفارش تا تحویل، زمان لازم است. این دستگاه ساخت چین است و قطعات اصلی آن مثل موتور غیره ساخت آلمان و ما آن را تا سه سال گارانتی می کنیم.
ما تا حالا چند دستگاه فروخته ایم و هیچ مشکل قانونی تا به حال نداشته ایم و وزارت بهداشت هم محصول را تایید می کند. شما هم برای اینکه مطمین باشید مشکلی پیش نمی آید می توانید روی محصول بنویسید برنج فرآوری شده یا برنج ویتامینه اما به هر حال هیچ مشکلی وجود ندارد. محصول نهایی هم بسیار شبیه برنج واقعی است که کسی نمی تواند بفهمد برنج نیست. بوی برنج می دهد قیافه اش درست مثل برنج است، خمیر اولیه خیلی شبیه نیست اما وقتی محصول نهایی را نگاه می کنید هیچ فرقی با برنج ندارد.»

حال که به لطف دستگاه های چینی میتوان از یک خمیر میتوان برنج ساخت، سوال اصلی این است که آیا نظارتی بر کارگاه های تبدیل برنج خورده به برنج دانه وجود دارد؟ آیا تنها ماده ای که در این خمیرها وجود دارد خرده برنج است؟ یا مواد افزودنی غیرمجازی به آن اضافه می شود؟

بتازگی وزارت بهداشت ایران با نام بردن از چندین نمونه برنج خارجی، آنها را سمی و غیرقابل مصرف اعلام کرد. پیشتر نیز مجلس درباره مسموم بودن برخی از ارقام برنج خارجی از جمله برنج های هندی اظهار نظر کرده بود اما هیچ گاه منشاء این آلودگی و احتمال اینکه این برنج ها واقعاً برنج نباشد مطرح نشده است.
حتی مقام های رسمی ایرانی از برخی نام های تجاری بسیار معروف نام برده اند و آنها را حاوی سرب و آرسنیک عنوان کرده اند اما هیچ گاه به طور قطعی گفته نشده است منشأ این سرب و آرسنیک در برنج ها چه بوده است؟!

منبع: الف نیوز

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه