فریز کردن تخمک چیست؟

تاريخ : 24 دی

در این بخش مطلب جدیدی برای شما عزیزان تهیه و تنظیم کرده ایم که دعوت می کنیم تا پایان ما را همراهی کنید.

عنوان مطلب جدیدی که در این قسمت از سایت گهر به آن می پردازیم:

فریز کردن تخمک چیست؟

فریز کردن تخمک چیست؟, پورتال خبری فرهنگی گهر

دانستنی های راجع به فریز کردن تخمک

گرچه حتی تا چند سال پس از چهل سالگی هم احتمال بارداری و تولد نوزاد سالم وجود دارد، اما واقعیت این است که بهترین زمان برای مادر شدن، قبل از ۳۲ سالگی است و بعد از این سن، شانس باروری به تدریج کاهش پیدا می‌کند. پس اگر قصد باردار شدن در سال‌های آینده را دارید و حداقل می‌دانید که تا قبل از ۳۵ سالگی، شرایط زندگی‌تان برای باردار شدن مساعد نیست، به فریز کردن تخمک‌ها که یکی از راه‌های تقویت قدرت باروری است، فکر کنید. ما در ادامه این مطلب، همه آنچه در مورد این راه بارورسازی باید بدانید را با شما در میان می‌گذاریم.

نگذارید تخمک‌ها پیر شوند

اگر قصد فریز کردن تخمک‌ها را دارید، هرچه زودتر این فرایند را شروع کنید بهتر است. اوایل دهه سی، زمان مناسبی برای فریز کردن تخمک‌هایی است که قرار است حدود ۵-۴ سال بعد یا حتی حوالی چهل سالگی‌تان، شما را به آرزوی مادر شدنتان برسانند. واقعیت این است که با گذشت زمان، تخمدان‌هایتان هم کم‌توان‌تر می‌شوند و احتمال تولید تخمک‌هایی که قدرت باروری بالا دارند، هر روز کمتر می‌شود.

قبل از درمان‌های سخت اقدام کنید
درمان‌های پزشکی سختی چون شیمی‌درمانی، پرتودرمانی یا جراحی‌های مربوط به ناحیه رحم و تخمدان، ممکن است شانس شما برای باردار شدن در آینده کاهش دهند. اگر سرطان دارید و به شیمی‌درمانی نیازمندید، بهتر است قبل از شروع دوره درمان، تخک‌ها را فریز کنید؛ چراکه درمان‌های سخت بیماری سرطان و مصرف داروهای شیمی‌درمانی، ممکن است قدرت باروری تخمک‌هایتان را کاهش دهند.

دست توی جیبتان کنید
فریز کردن تخمک‌ها هزینه زیادی دارد و ممکن است فشار مالی زیادی را به شما تحمیل کند. اما یادتان نرود که هزینه درمان‌های ناباروری مثل IVF هم چندان پایین نیست و اگر قصد بچه‌دار شدن دارید و می‌دانید که سن مناسبی را برای باروری انتخاب نخواهید کرد، بعید است که راه کم‌هزینه‌ای پیش رویتان قرار داشته باشد. فریز کردن تخمک، به شما امکان بارور شدن در زمان‌های متفاوت را می‌دهد. شما می‌توانید بخشی از تخمک‌های فریز شده را در یک سال تلقیح کنید و بخش دیگر را برای باروری در سال‌های بعد نگه دارید.

مطمئن نباشید
تصور نکنید که فریز کردن تخمک‌ها، راه قطعی و ۱۰۰ درصدی برای مادر شدن است. بعید نیست که با وجود صرف چنین هزینه و انتخاب چنین روشی، باز هم توان بارور شدن را نداشته باشید. شاید هم کیفیت تخمک‌های شما آنقدر بالا نباشد که بعد از دوره انتظار، امکان باردار شدنتان را فراهم کند. پس ماجرا را تمام شده تلقی نکنید. هر تخمک، بین ۲ تا ۱۲ درصد شانس برای تبدیل شدن به یک نوزاد را دارد و حتی اگر در جوانی آن را فریز کرده باشید، نمی‌توانید سن رحم، وضعیت سلامت جسم و شرایط زندگی‌تان را در کاهش یا افزایش احتمال باروری بی‌تاثیر بدانید.

یک ماه وقت بگذارید
رویه فریز کردن تخمک‌ها معمولا بین دو تا چهار هفته طول می‌کشد و در این دوره، پزشکتان توصیه‌های مختلفی را با شما درمیان می‌گذارد. برای اینکه تخمک‌های شما آماده فریز شدن باشند، معمولا در روزهای قبل از شروع قاعدگی، داروهای باروری برایتان تجویز می‌شود. این داروها به تخمدان‌ها برای تولید تخمک بیشتر کمک می‌کنند و شانس شما برای باردار شدن در آینده را افزایش می‌دهند. البته نظارت بر انجام این کار به همین جا تمام نمی‌شود و شما در روزهای بعد، با انجام آزمایش‌های خونی که سطح هورمون‌هایتان را مشخص می‌کنند و البته انجام سونوگرافی، از بهترین زمان برداشتن و فریز کردن تخمک‌ها باخبر می‌شوید.

عوارضش را تحمل کنید
برداشتن تخمک برای فریز کردن، معمولا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. شما در این مدت بی‌حسی دریافت می‌کنید و با وسیله‌ای شبیه به یک سوزن، پزشک از دیواره واژنتان تخمک‌ها را برداشته و آماده نگهداری می‌کند. معمولا در این مرحله، حدود ۵ تا ۲۰ تخمک برداشته می‌شود. تلاش برای برداشتن تخمک‌ها اقدام سخت و دردناکی نیست اما باید بعد از برگشتن به خانه، کمی استراحت کنید. بعید نیست که در روزهای بعدی، گرفتگی و انقباض عضلات شکم را تجربه کنید و تا چند روز، با عوارض اندک ناشی از این اقدام درگیر باشید.

نگران آینده نباشید
نگران نباشید! فریز کردن تخمک، احتمال تولد نوزاد با ناهنجاری‌های کروموزومی را افزایش نمی‌دهد. گرچه نوزادانی که با کمک تخمک‌های فریز شده متولد می‌شوند هم مثل دیگر نوزادان با تهدیدهای مختلف سلامتی روبرو هستند، اما نباید تقصیر مشکلات پس از تولد را بر گردن این روش علمی انداخت.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي