طرز تهیه کوفته تبریزی
و اما کوفته تبریزی …. این غذای مشهور آذری های عزیز . مشکل همیشگی در تهیه این غذای سنتی و لذیذ در وا رفتن کوفته هاست . اولین راه حل این مشکل کسب تجربه است که بسیار مهم است و راه دیگر استفاده از یک دستور تهیه درست . امیدوارم این دستور برای تهیه یک کوفته خوشمزه و لذیذ شما را یاری کند .
مواد لازم:
- مغز ران گوساله چرخ کرده ….. 750 گرم
- ران مرغ بدون استخوان …. 100 گرم
- لپه پخته شده و چرخ کرده …. 300 گرم
- سبزی خرد شده …. 500 گرم
- شوید … 100 / تره … 200 / مرزه … 100/ ترخون … 50 / ریحان … 50
- سیب زمینی پخته و چرخ کرده …. 1 عدد
- برنج خیس خورده …. 1 پیمانه پلوپز
- زعفران آب زده …. 1 ق غ
- آرد نخودچی …. 1 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ خام …. 1 عدد
- پیاز درشت …. 1 عدد
- مواد داخل کوفته :
- رب گوجه فرنگی …. 2 ق م
- پیاز کوچک …. 1 عدد
- تخم مرغ پخته …. 1 الی 2 عدد
- آلو …. چند عدد
- گردو …. چند عدد
مواد سس کوفته :
- غوره….. نصف پیمانه
- زیره نکوبیده ….1 قاشق غذا خوری
- رب گوجه …. 1 قاشق غذا خوری
- نمک وفلفل و زردچوبه …. به مقدار لازم
- زعفران آب زده …. 1 ق غ
- گوجه فرنگی …. 4 عدد
- پیاز درشت …. 1عدد
- برگ بو …. 2 عدد
طرز تهیه:
1 – گوجه ها را ریز خرد کرده و با کمی پیاز داغ می گذاریم روی حرارت تا گوجه نرم شود . یک قاشق رب اضافه می کنیم ، نمک و فلفل و یک قاشق غذاخوری زعفران آب زده و ادویه را روی آن می ریزیم . غوره را اضافه کرده و یک لیتر آب گرم اضافه کرده و می گذاریم جوش بیاید.
2 – گوشت و مرغ باید یک مرتبه چرخ شود و اگر یک مرتبه هم در دستگاه غذا ساز ریخته شود بسیار خوب و مناسب است چون گوشت بافت پیدا میکند . پیاز را نیز ریز رنده کرده یا چرخ کنید و آب آن را بگیرید و تفاله آن را با گوشت مخلوط میکنیم.
3 – لپه پخته شده و چرخ کرده و سیب زمینی پخته شده و چرخ کرده را هم اضافه می کنیم نمک و فلفل و زعفران و زیره را اضفه کرده و با دست ورز می دهیم.
4 – یک عدد تخم مرغ خام و یک قاشق آرد نخودچی را اضافه کرده با دست کامل ورز می دهیم تاچسبندگی کامل پیدا کند.
5 – سبزی را خرد کرده آب آن با دست گرفته اضافه کرده دوباره ورز می دهیم . برنج را یک جوش می دهیم و به مواد بالا اضافه مینماییم.
6- اگر مواد شل باشد به ان آرد نخودچی می زنیم . چندین بار مخلوط گوشت را به کف ظرف می کوبیم تا کاملاً چسبندگی پیدا کند.
7 – یک پارچه تنظیف یا یک پارچه تمیز نخی نازک را داخل یک کاسه گود قرار داده و مواد آماده شده گوشت را داخل تنظیف که داخل کاسه است می گذاریم.
8 -رب ، پیاز داغ ، زعفران ، گردوو آلو خیس خورده ، نمک و فلفل همه را با هم مخلوط می کنیم . وسط گوشت داخل تنظیف را گود کرده تخم مرغ پخته و سایر مواد بالا راوسط گوشت قرار داده و دو طرف تنظیف را گرفته دور تا دور گوشت را جمع می کنیم . دستانتان را با آب گرم خیس کرده و کوفته را کاملاً گرد نمایید و درز آن را می بندیم.
9 – تنظیف را گره زده داخل زودپزی که سس تهیه شده در آن در حال جوش است می اندازیم . دو عدد برگ بو نیز اضافه کرده که در آخر آن را خارج مینماییم .کوفته به مدت یک ساعت زمان لازم دارد تا در زود پز پخته شود.
10 -وقتی پخته شد تنظیف را از دور کوفته برداشته دوباره داخل زودپز می گذاریم.
11 – حرارت را کم کرده تا سس به خورد کوفته برود.
نکات :
1 – حرارت در ابتدای پخت کوفته باید زیاد باشد تا کوفته بگیرد و وا نرود سپس حرارت را کم کرده تا کوفته مغز پخت شود.
2 – کوفته تبریزی به همین شکل بزرگ تهیه میشود . اگر در تهیه کوفته در این اندازه مشکل دارید میتوانید با همین مواد کوفته های کوچکتر تهیه کنید و در همین سس بچینید تا پخته شوند.
3 – میتوانید از مرغ استفاده نکنید ولی همین مقدار مرغ باعث چسبندگی بسیار خوبی در گوشت شما میشود که از وا رفتن کوفته شما جلوگیری میکند.
4 – از گوشت سردست و کمی گردن نیز میتوانید استفاده کنید.