طرز تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی

 

طرز تهیه کوفته تبریزی

و اما کوفته تبریزی …. این غذای مشهور آذری های عزیز . مشکل همیشگی در تهیه این غذای سنتی و لذیذ در وا رفتن کوفته هاست . اولین راه حل این مشکل کسب تجربه است که بسیار مهم است و راه دیگر استفاده از یک دستور تهیه درست . امیدوارم این دستور برای تهیه یک کوفته خوشمزه و لذیذ شما را یاری کند .

مواد لازم:

  •     مغز ران گوساله چرخ کرده ….. 750 گرم
  •     ران مرغ بدون استخوان …. 100 گرم
  •     لپه پخته شده و چرخ کرده …. 300 گرم
  •     سبزی خرد شده …. 500 گرم
  •     شوید … 100 / تره … 200 / مرزه … 100/ ترخون … 50 / ریحان … 50
  •     سیب زمینی پخته و چرخ کرده …. 1 عدد
  •     برنج خیس خورده …. 1 پیمانه پلوپز
  •     زعفران آب زده …. 1 ق غ
  •     آرد نخودچی …. 1 قاشق غذاخوری
  •     تخم مرغ خام …. 1 عدد
  •     پیاز درشت …. 1 عدد
  •     مواد داخل کوفته :
  •     رب گوجه فرنگی …. 2 ق م
  •     پیاز کوچک …. 1 عدد
  •     تخم مرغ پخته …. 1 الی 2 عدد
  •     آلو …. چند عدد
  •     گردو …. چند عدد

مواد سس کوفته :

  •     غوره….. نصف پیمانه
  •     زیره نکوبیده ….1 قاشق غذا خوری
  •     رب گوجه …. 1 قاشق غذا خوری
  •     نمک وفلفل و زردچوبه …. به مقدار لازم
  •     زعفران آب زده …. 1 ق غ
  •     گوجه فرنگی …. 4 عدد
  •     پیاز درشت …. 1عدد
  •     برگ بو …. 2 عدد

طرز تهیه:

1 – گوجه ها را ریز خرد کرده و با کمی پیاز داغ می گذاریم روی حرارت تا گوجه نرم شود . یک قاشق رب اضافه می کنیم ، نمک و فلفل و یک قاشق غذاخوری زعفران آب زده و ادویه را روی آن می ریزیم . غوره را اضافه کرده و یک لیتر آب گرم اضافه کرده و می گذاریم جوش بیاید.

2 – گوشت و مرغ باید یک مرتبه چرخ شود و اگر یک مرتبه هم در دستگاه غذا ساز ریخته شود بسیار خوب و مناسب است چون گوشت بافت پیدا میکند . پیاز را نیز ریز رنده کرده یا چرخ کنید و آب آن را بگیرید و تفاله آن را با گوشت مخلوط میکنیم.

3 – لپه پخته شده و چرخ کرده و سیب زمینی پخته شده و چرخ کرده را هم اضافه می کنیم نمک و فلفل و زعفران و زیره را اضفه کرده و با دست ورز می دهیم.

4 – یک عدد تخم مرغ خام و یک قاشق آرد نخودچی را اضافه کرده با دست کامل ورز می دهیم تاچسبندگی کامل پیدا کند.

5 – سبزی را خرد کرده آب آن با دست گرفته اضافه کرده دوباره ورز می دهیم . برنج را یک جوش می دهیم و به مواد بالا اضافه مینماییم.

6- اگر مواد شل باشد به ان آرد نخودچی می زنیم . چندین بار مخلوط گوشت را به کف ظرف می کوبیم تا کاملاً چسبندگی پیدا کند.

7 – یک پارچه تنظیف یا یک پارچه تمیز نخی نازک را داخل یک کاسه گود قرار داده و مواد آماده شده گوشت را داخل تنظیف که داخل کاسه است می گذاریم.

8 -رب ، پیاز داغ ، زعفران ، گردوو آلو خیس خورده ، نمک و فلفل همه را با هم مخلوط می کنیم . وسط گوشت داخل تنظیف را گود کرده تخم مرغ پخته و سایر مواد بالا راوسط گوشت قرار داده و دو طرف تنظیف را گرفته دور تا دور گوشت را جمع می کنیم . دستانتان را با آب گرم خیس کرده و کوفته را کاملاً گرد نمایید و درز آن را می بندیم.

9 – تنظیف را گره زده داخل زودپزی که سس تهیه شده در آن در حال جوش است می اندازیم . دو عدد برگ بو نیز اضافه کرده که در آخر آن را خارج مینماییم .کوفته به مدت یک ساعت زمان لازم دارد تا در زود پز پخته شود.

10 -وقتی پخته شد تنظیف را از دور کوفته برداشته دوباره داخل زودپز می گذاریم.

11 – حرارت را کم کرده تا سس به خورد کوفته برود.

نکات :

1 – حرارت در ابتدای پخت کوفته باید زیاد باشد تا کوفته بگیرد و وا نرود سپس حرارت را کم کرده تا کوفته مغز پخت شود.

2 – کوفته تبریزی به همین شکل بزرگ تهیه میشود . اگر در تهیه کوفته در این اندازه مشکل دارید میتوانید با همین مواد کوفته های کوچکتر تهیه کنید و در همین سس بچینید تا پخته شوند.

3 – میتوانید از مرغ استفاده نکنید ولی همین مقدار مرغ باعث چسبندگی بسیار خوبی در گوشت شما میشود که از وا رفتن کوفته شما جلوگیری میکند.

4 – از گوشت سردست و کمی گردن نیز میتوانید استفاده کنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه