طرز تهیه قرابیه شیرینی محلی
قرابیه یک نوع شیرینی ویژه استانهای ترک زبان است که بسیار خوشمزه و البته مقوی هم هست 🙂 شاید شما هم یکبار قرابیه خورده اید و حسابی دوست داشته اید اما امکان خرید مجدد ندارید . در ادامه با طرز تهیه این شیرینی خوشمزه خودتان می توانید درست کنید
قرابیه، به ترکی آذربایجانی قورابیه؛ نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه پخته می شود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند.
مواد لازم برای قرابیه :
بادام پوست گرفته ی خام | ۱۵۰ گرم |
شکر | ۲۰۰ گرم |
سفیده ی تخم مرغ | ۳ عدد |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
مخلوط پسته، بادام و شكر | به میزان لازم |
طرز تهیه قرابیه :
بادام را به صورت پودر درآورید و همراه با شكر، سفیدههای تخم مرغ و وانیل، دوبار با دندهی ریز چرخ گوشت چرخ كنید.
اگر خمیر سفت شد، كمی سفیدهی تخم مرغ به آن بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر، سفید شود.
سپس آن را داخل قیف پارچه ای با ماسورهی ساده بریزید.
آن گاه داخل سینی كاغذ روغنی بگذارید، هر بار قدری از خمیر را با فاصله روی آن بریزید و رویشان پسته، بادام و شكر بپاشید.
بعد در فر گرم شده با دمای ۲۰۰ درجهی سانتیگراد، در طبقهی وسط، به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه قرار دهید تا قرابیه بپزد و طلائی رنگ شود.
پس از سرد شدن، شیرینی را از كاغذ روغنی جدا سازید و در ظرف دردار نگهداری كنید.
این شیرینی، در مجاورت هوا زود خشک می شود.