دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی

دسته بندي : آشپزی,سبک زندگی
تاريخ : 2 دی

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی, پورتال خبری فرهنگی گهر

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی

مواد لازم :

_ گوشت چرخ کرده بدون چربی  یک و نیم پیمانه

_ لپه ۱ پیمانه

_ برنج دو سوم پیمانه

_ سبزی معطر (ریحان ،مرزه،شوید ،ترخون ، تره ) یک سوم پیمانه

_ تخم مرغ ۱ عدد

_ نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم

_ برگ بو و دارچین و زنجبیل ۱ قطعه

_ زعفران دم کرده

_ آلو ،برگه قیسی ، زرشک قرمز ، خلال بادام ،پیاز داغ ، کشمش ، خرما، تخم مرغ ، گردو

_ روغن زیتون

رب گوجه فرنگی ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه :

_ برنج را پس از شستن و خیساندن با نمک و کمی زردچوبه به صورت کته درست کنید اضافه کردن زردچوبه به برنج موجب خوشرنگتر شدن کوفته میشود .

_ لپه را جداگانه با نمک پخته و صبر کنید تا حدی آب آن تبخیر شود که دو سه قاشق آب برایش باقی بماند .

_ لپه پحته شده و کته را پس از سرد شدن با چرخ گوشت دو الی سه بار چرخ کنید

_ گوشت را با غذا ساز چرخ کنید . من با دستگاه مولینکس که معروف به ۱ ،۲ ،۳ هست گوشت را مولینکس کردم تا گوشت  کشدار شود .

_ گوشت و برنج و لپه را با هم خوب مخلوط کرده و ورز دهید .تخم مرغ و سبزی خرد شده و ادویه اضافه کنید و خوب چنگ بزنید تا چسبنده شده و  مخلوط شود . این مرحله خیلی مهم است و از وا رفتن کوفته جلو گیری می کند

چسبندگی مایهء  کوفته  با لمس کردن آن مشخص هست اگر چسبندگی آن کم بود کمی آرد نخودچی به مواد اضافه کرده و دوباره ورز دهید .

_ قابلمه ای روی حرارت گذاشته و ۳ قاشق روغن زیتون و رب گوجه فرنگی در آن بریزید و کمی تفت دهید و زردچوبه و نمک و فلفل و یک قطعه دارچین و برگ بو و زنجبیل و چند دانه هل و نیمی از پیاز داغ و برگه قیسی یا آلو اضافه کنید بعد سه لیوان آب داخل آن بریزید و ضبر کنید تا آب به جوش بیاید . کف دست را مرطوب کنید تا مایه ء کوفته به دست نچسبد سپس  به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و کف دست پهن کنید و از مخلوط مغزها داخل آن جا دهید و لبه های کوفته را به هم آورده و ببندید و دوبار با دست فشرده کرده و اطراف کوفته را صاف کنید و به آرامی در آب جوش بیندازید . موادی که در مغز کوفته گذاشته میشود اختیاری است وبنا بر نوع ذائقه میتواند مغزهای شیرین و یا ترش باشد و تعداد مغزها را کمتر در نظر گرفت مثلا فقط از برگه قیسی و پیاز داغ و کشمش و گردو استفاده کرد و ترکیب آنها را تغییر داد . من در مجموع از مغزهایی که میتوان استفاده کرد در بالا اسم بردم .

حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید تا کوفته ها آرام آرام بپزند و در قابلمه را نبندید بعد از اینکه کوفته ها پخته شد زعفران دم کرده اضافه کنید . حدودا یک الی یکساعت و ربع برای پختن کافی است . این روش آبپز است ولی میتوان قبل از اینکه کوفته ها را در آب بیندازید آنها را سرخ کنید و بعد در آب انداخته تا پخته شود . با این مقدار مواد تقریبا ۱۰ عدد کوفته درست میشود که برای ۴ الی ۵ نفر کافیست در پایان پخت به  سس دوباره پیاز داغ اضافه کنید و دارچین و برگ بو و زنجبیل را از سس خارج کنید . کوفته ها را با احتیاط  از قابلمه در آورده و در دیس بچینید و سس را زیر کوفته ها بریزید و به دلخواه تزیین کنید .

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی, پورتال خبری فرهنگی گهر

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی, پورتال خبری فرهنگی گهر

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی, پورتال خبری فرهنگی گهر

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی, پورتال خبری فرهنگی گهر

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی, پورتال خبری فرهنگی گهر

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی, پورتال خبری فرهنگی گهر

دستور پخت مرحله به مرحله کوفته تبریزی

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي