دستور پخت غذای زمستانی، آش دوغ تبریزی
دستور پخت غذای زمستانی، آش دوغ تبریزی
آش در واقع یکی از ابتداییترین غذاهایی است که انسان آن را درست کرده و امروزه تبدیل به یک غذای کامل و مغذی شده است. باتوجه به اقلیم هر شهر، انواع متنوعی از آن به وجود آمده که بعضی از آنها شهرت بسیار زیادی دارند: مانند آش دوغ تبریزی، آش عباسعلی، آش شله مشهدی و آش سبزی شیرازی، اما نکته قابل تامل در تهیه انواع آش، استفاده از حبوبات، غلات، سبزیجات و گاهی گوشت قرمز است که آش را تبدیل به یک غذای کامل میکند.
مواد لازم
- دوغ: دو لیتر
- آرد برنج: یکدوم پیمانه
- برنج نیمدانه: یک پیمانه
- نخود پختهشده: یک پیمانه
- تخممرغ: یک عدد
- سبزی آش دوغ (برگ سیر، گشنیز، تره و شوید): ۵۰۰ گرم
- مواد لازم برای قلقلی (در صورت تمایل)
- گوشت چرخکرده: ۱۵۰ گرم
- پیاز: یک عدد کوچک، رنده شده و آب گرفته
- زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
۱. برای درست کردن قلقلی در یک کاسه گوشت چرخکرده، پیاز آبگرفته، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم خوب مخلوط کنید و از آن قلقلیهای کوچکی درست کرده و در مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
۲. یک لیوان از دوغ را با آرد برنج خوب مخلوط کنید، این کار برای این است که آرد برنج در دوغ سرد خوب حل شود، سپس همه دوغ را در یک دیگ مناسب بریزید و آرد برنج حلشده در دوغ و برنج نیمدانه را هم به آن اضافه کنید. حالا حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش بیایند، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج و آرد برنج باز شده و لعاب پس دهند.
۳. تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید، کمکم به اندازه یک قاشق غذاخوری از مواد آش که در حال جوشیدن است را به تخممرغ اضافه کنید و همزمان، تخممرغ را تند هم بزنید تا نبندد، سپس تخممرغ را به آش اضافه کنید. از این لحظه به بعد مدام باید آش را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از اینکه برنج حسابی باز شد و لعاب پس داد نوبت اضافه کردن نخود پختهشده و سبزیها و قلقلیهای سرخشده است. بعد از اینکه آش جا افتاد، میتوانید آن را سرو کرده و رویش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید.