یکی از غذاهای بسیار لذیذ ایرانیان، خورش آلو گشنیز است. در این مطلب به دستور تهیه این غذای خوشمزه می پردازیم.
مواد لازم برای خورش آلو گشنیز برای 5 تا 6 نفر :
روغن | یک پیمانه |
پیاز | یک عدد، درشت خرد شده |
سیر | 4 پر، کوبیده |
ادویهی خورشی | یک قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | یک قاشق چایخوری |
گوشت خرد شده | 500 گرم |
لیمو عمانی | 4 عدد |
گشنیز ساطوری | یک کیلوگرم |
گرد لیمو عمانی | یک قاشق سوپخوری |
سیب زمینی خرد شده | 3 عدد |
نمک | یک و نیم قاشق چایخوری |
محلول زعفران | یک قاشق سوپخوری |
طرز تهیه خورش آلو گشنیز :
مقداری از روغن را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز را به آن اضافه کرده، اجازه دهید تا طلایی رنگ شود.
سیر، ادویهها و گوشت را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقهی دیگر هم بزنید تا گوشت خرمایی رنگ شود. 3 پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.
لیمو عمانیها را سوراخ کرده و در یک پیمانه آب خیس کنید و پس از آن که گوشت کمی پخت به خورش بیفزایید.
گشنیز را هم در مقداری روغن خوب سرخ کنید و در اواخر طبخ، گرد لیمو عمانی و گشنیز را به همراه سیب زمینی به خورش بیفزایید و به مدت 45 دقیقهی دیگر خورش را بپزید تا قوام آمده و به روغن بیفتد.
در آخر نمک و محلول زعفران را اضافه و خورش را بعد از یکی دو جوش از حرارت بردارید.
نکته برای پخت خورش آلو گشنیز:
* این دستور 100 گرم کربوهیدرات، 120 گرم پروتئین، 260 گرم چربی و 3220 کیلوکالری انرژی دارد.
* در این خورش منظور از آلو، سیب زمینی است. چون مردم جنوب تا یکی دو نسل پیش سیب زمینی را که از هندوستان آمده بود مانند هندیها (آلو زمینی) مینامیدند.
* این غذا متعلق به جنوب ایران میباشد.