دستور تهیه ترشی بندری

دستور تهیه ترشی بندری

دستور تهیه ترشی بندری
دستور تهیه ترشی بندری

مواد لازم :

تمرهندی 1 بسته  .  موسیر 50 گرم  .  هویج 3 عدد  .  خیار 3 عدد  .  بادمجان 3 عدد

رب انار 1 پیمانه  .  سیر 1 بوته  .  گل کلم 1 کیلو  .  فلفل سبز 50 گرم  .  کرفس 3 شاخه

سیب زمینی ترشی نیم کیلو  .  ادویه مخصوص ترشی 2  قاشق سوپخوری  .  گوجه فرنگی 5 عدد

آب گوجه فرنگی غلیظ شده 1 پیمانه  .  سبزی ریز خرد شده ( نعنا.گشنیز.مرزه.ترخون ) 1 پیمانه

 

طرز تهیه : فلفل های سبز را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند ؛ تمرهندی را درون ظرفی گذاشته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید سپس آن را با ابکش ریز صاف کنید و هسته های آن را جدا نمائید.

 

گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید ، هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست کرده و ریز خرد نمائید ، برگ های کرفس را جدا نموده و به اندازه هویج ها خرد کنید.

 

خیارها را همراه با پوست خرد کنید و در ابکش بریزید ؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن از بین برود.

 

موسیرهای خشک را حدود 5 ساعت در آب خیس کنید و در این مدت اب را چند بار تعویض کنید ، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و خرد کنید ، بوته های گل کلم را نیز از هم جدا نموده و ریز خرد کنید.

 

سبزی های معطر را ساطوری کنید و با تمامی مواد بالا مخلوط نمائید.

 

بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل مکعبی خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند سپس به همان صورت داغ به بقیه مواد اضافه کرده و خوب مخلوط نمائید.

 

ادویه مخصوص ترشی ، رب انار ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی حل شده در سرکه را به مخلوط اضافه کنید سپس مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی ریخته و سرکه را به آن اضافه کنید تا جایی که روی آن را کامل بپوشاند ، نمک هم به میزان دلخواه به ترشی اضافه کنید و ظرف ترشی را در جای خنکی قرار دهید.

 

نکته : استفاده از مقدار نمک بیشتر تا حدی که ترشی شور نشود به کیفیت و مدت زمان نگهداری ترشی کمک خواهد کرد ، بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.

 

اب گوجه فرنگی غلیظ با صاف کردن گوجه از ابکش بدست میاید ، میتوانید به جای اب گوجه فرنگی غلیظ از مخلوط 3 قاشق رب و 1 لیوان اب ( جوشیده شود ) استفاده کنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه