بهترین روش پخت ماهی
گوشت ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا۳ است که خواص فراوان این نوع چربی مانند پیشگیری از افسردگی یا تقویت مغز و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر بر هیچکس پوشیده نیست. ضمن اینکه امگا۳ یکی از دوستداران قلب و افزایشدهنده چربی خوب خون یا همان HDL هم محسوب میشود.
بد نیست بدانید تقریبا تمام ماهیها حاوی امگا۳ هستند؛ حتی همین ماهیهای قزلآلای پرورشی که بیشتر ما مصرف میکنیم هم امگا۳ دارند. هرچند میزان امگا۳ در ماهیهای آزاد، خالمخالی و قباد بیشتر است.
نوع پروتئین و چربی ماهی بسیار عالی و مرغوب است. بهعلاوه ماهی میتواند مقداری ید و کلسیم هم به بدن برساند. یعنی ماهیهایی که کمی ریزتر هستند یا تیغهای ریز و نازکی دارند، استخوانهایشان در فرآیند پخت کمی تحلیل میرود و ما با خوردن آنها مقداری کلسیم هم به بدنمان میرسانیم. به دلیل همین کیفیت بالای پروتئین و چربی کم ماهی است که مصرف مداوم آن به تمام خانوادهها توصیه میشود.
ناگفته نماند که متاسفانه بسیاری از خانوادههای ایرانی با سرخ کردن ماهی ارزش تغذیهای آن را پایین میآورند؛ در حالی که روشهای آبپز و بخارپز نسبت به سرخ کردن برای طبخ ماهی مناسبتر هستند.