آنچه که در مورد سفرهای نوروزی و نکات بهداشتی باید بدانید
تعطیلات نوروز نزدیک است و خانواده ها مشغول تصمیم گیری برای مسافرت هستند در این راستا سایت گهر برای شما در این مقاله مطالبی درباره سفہرهای نوروزی و نکات بهداشتی ارائه کرده است.
.
.
عید نوروز فرصت مناسبی برای مسافرت می باشد ، البته در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی در حین سفر و نیز تامین آب و موادغذایی از منابع گوناگون و بعضا نا ایمن موجود در طول مسیر ، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی و مسمومیتهای غذایی را در افراد بالا می رود .
امید است با رعایت نکات بهداشتی که در این بخش سایت گهر برای شما قرارداده ایم، تعطیلات نوروزی خوشی را همراه با خانواده سپری نمایید .
۱- در هنگام مسافرت ، از آب لوله کشی تصفیه شده استفاده نمایید ودر صورتی که از سالم بودن آب مصرفی خود اطمینان ندارید، باید آن را جوشانده و سپس مصرف کنید.
۲- در پارکها و تفریحگاهها به تابلوهای راهنمای آب شرب و غیر شرب (مورد استفاده جهت آبیاری فضای سبز)توجه کنید .
۳- برای آشامیدن آب ازلیوان شخصی و یا لیوان یکبار مصرف استفاده نمایید.
۴- یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و رویزمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید.
۵- از مصرف آبهای سطحی، چشمهها و دریاچهها خودداری کنید.
۶- شستن دستها با آب و صابون قبل از خوردن غذا نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای روده ای (اسهال و …)دارد .
۷- سالمسازی سبزیجات، قبل از مصرف، در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی و انگلی رودهای موثراست.
۸- سالمسازی سبزیجات در چهار مرحله پاکسازی انگلزدایی(بوسیله مایع ظرفشوئی و آب)،گندزدایی(محلول ضد عفونی کننده سبزیجات قابل تهیه از داروخانه ها و آبکشی با آب فراوان ) و شستشو انجام میشود .
۹- از خرید موادغذایی به ویژه نوشیدنی ها،که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شوند جدا خودداری نمایید.
۱۰- مواد غذایی را در طول مسیر دور از نور و حرارت مستقیم خورشید نگهداری گردد.
۱۱- مواد غذایی باید دارای تاریخ تولید و انقضاء ، پروانه ساخت از وزارت بهداشت وعلامت استاندارد باشد .
۱۲- از خرید موادغذایی که فاقد مشخصات بهداشتی (موادغذایی فله) هستند و یا بسته بندی آنها دچار آسیب دیدگی و یا پارگی است خودداری نمایید .
۱۳- در طی مسافرت از مصرف شیر و فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه و ازخرید موادغذایی محلی نظیر ماست، پنیر ،خامه،و… که احتمال آلودگی آنها زیاد است و مصرف آنها می تواند موجب ایجاد بیماریهای عفونی گردد خودداری نمایید .
۱۴- آجیل و خشکبار مورد نیاز را حتیالامکان به صورت بستهبندی تهیه کنید.
۱۵- از خرید خشکبار و آجیل فله که ممکن است به علت آفتزدگی و کهنگی غیرقابل استفاده باشند پرهیز کنید .
۱۶- تا حد ممکن در طول مسافرت غذا را برای مصرف یک وعده غذایی تهیه کنید.
۱۷- غذاهای باقیمانده باید در یخچال نگهداری شوند. در صورت عدم دسترسی به یخچال و یایخدان از مصرف مجدد غذایی که بیش از ۲ساعت از طبخ آن میگذرد خودداری کنید.
۱۸- همچنین قبل از مصرف غذای باقی مانده آن را به مدت کافی ، حدود ۲۰ دقیقه حرارت دهید اگرجهت صرف غذا به اغذیه فروشی ها و رستوران های بین راهی مراجعه می کنید ، از تهیه بهداشتی غذاها مطمئن شوید.
۱۹- در غیر این صورت از مصرف غذا در اماکن غیر بهداشتی دوری کنید، بهتر است از غذاهای بسته بندی شده دارای مشخصات بهداشتی استفاده کنید.
۲۰- همچنین کنسروها را قبل از مصرف حتماً بجوشانید .
۲۱- از ریختن زباله دراماکن و معابر عمومی جدا خودداری نمایید.
۲۲- زبالههای خود را در طول سفر، در کیسههای نایلون نگهداری و در اولین سطل زباله بریزید.
۲۳- سیگارکشیدن در مراکز زیارتی، اماکن عمومی و وسایل نقلیه همگانی ، تجاوز به حقوق عمومی جامعه محسوب میشود و از نظر قانونی نیزممنوع است. از انجام این عمل غیر اخلاقی جدا خودداری کنید.