آنچه که در مورد سفرهای نوروزی و نکات بهداشتی باید بدانید

دسته بندي : خانواده,سبک زندگی
تاريخ : 20 اسفند

تعطیلات نوروز نزدیک است و خانواده ها مشغول تصمیم گیری برای مسافرت هستند در این راستا سایت گهر برای شما در این مقاله مطالبی درباره سفہرهای نوروزی و نکات بهداشتی ارائه کرده است.

.

آنچه که در مورد سفرهای نوروزی و نکات بهداشتی باید بدانید, پورتال خبری فرهنگی گهر

.

عید نوروز فرصت مناسبی برای مسافرت می باشد ، البته در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی در حین سفر و نیز تامین آب و موادغذایی از منابع گوناگون و بعضا نا ایمن موجود در طول مسیر ، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی و مسمومیتهای غذایی را در افراد بالا می رود .

امید است با رعایت نکات بهداشتی که در این بخش سایت گهر برای شما قرارداده ایم، تعطیلات نوروزی خوشی را همراه با خانواده سپری نمایید .

۱- در هنگام مسافرت ، از آب لوله کشی تصفیه شده استفاده نمایید ودر صورتی که از سالم بودن آب مصرفی خود اطمینان ندارید، باید آن را جوشانده و سپس مصرف کنید.

۲- در پارکها و تفریحگاهها به تابلوهای راهنمای آب شرب و غیر شرب (مورد استفاده جهت آبیاری فضای سبز)توجه کنید .

۳- برای آشامیدن آب ازلیوان شخصی و یا لیوان یکبار مصرف استفاده نمایید.

۴- یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و رویزمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.

۵- از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید.

۶- شستن دستها با آب و صابون قبل از خوردن غذا نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای روده ای (اسهال و …)دارد .

۷- سالمسازی سبزیجات، قبل از مصرف، در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی و انگلی روده‌ای موثراست.

۸- سالمسازی سبزیجات در چهار مرحله پاکسازی انگل‌زدایی(بوسیله مایع ظرفشوئی و آب)،گندزدایی(محلول ضد عفونی کننده سبزیجات قابل تهیه از داروخانه ها و آبکشی با آب فراوان ) و شستشو انجام می‌شود .

۹- از خرید موادغذایی به ویژه نوشیدنی ها،که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شوند جدا خودداری نمایید.

۱۰- مواد غذایی را در طول مسیر دور از نور و حرارت مستقیم خورشید نگهداری گردد.

۱۱- مواد غذایی باید دارای تاریخ تولید و انقضاء ، پروانه ساخت از وزارت بهداشت وعلامت استاندارد باشد .

۱۲- از خرید موادغذایی که فاقد مشخصات بهداشتی (موادغذایی فله) هستند و یا بسته بندی آنها دچار آسیب دیدگی و یا پارگی است خودداری نمایید .

۱۳- در طی مسافرت از مصرف شیر و فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه و ازخرید موادغذایی محلی نظیر ماست، پنیر ،خامه،و… که احتمال آلودگی آنها زیاد است و مصرف آنها می تواند موجب ایجاد بیماریهای عفونی گردد خودداری نمایید .

۱۴- آجیل و خشکبار مورد نیاز را حتی‌الامکان به صورت بسته‌بندی تهیه کنید.

۱۵- از خرید خشکبار و آجیل فله که ممکن است به علت آفت‌زدگی و کهنگی غیرقابل استفاده باشند پرهیز کنید .

۱۶- تا حد ممکن در طول مسافرت غذا را برای مصرف یک وعده غذایی تهیه کنید.

۱۷- غذاهای باقیمانده باید در یخچال نگهداری شوند. در صورت عدم دسترسی به یخچال و یایخدان از مصرف مجدد غذایی که بیش از ۲ساعت از طبخ آن می‌گذرد خودداری کنید.

۱۸- همچنین قبل از مصرف غذای باقی مانده آن را به مدت کافی ، حدود ۲۰ دقیقه حرارت دهید اگرجهت صرف غذا به اغذیه فروشی ها و رستوران های بین راهی مراجعه می کنید ، از تهیه بهداشتی غذاها مطمئن شوید.

۱۹- در غیر این صورت از مصرف غذا در اماکن غیر بهداشتی دوری کنید، بهتر است از غذاهای بسته بندی شده دارای مشخصات بهداشتی استفاده کنید.

۲۰- همچنین کنسروها را قبل از مصرف حتماً بجوشانید .

۲۱- از ریختن زباله دراماکن و معابر عمومی جدا خودداری نمایید.

۲۲- زباله‌های خود را در طول سفر، در کیسه‌های نایلون نگهداری و در اولین سطل زباله بریزید.

۲۳- سیگارکشیدن در مراکز زیارتی، اماکن عمومی و وسایل نقلیه همگانی ، تجاوز به حقوق عمومی جامعه محسوب می‌شود و از نظر قانونی نیزممنوع است. از انجام این عمل غیر اخلاقی جدا خودداری کنید.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي