آشنایی با فرهنگسرای خاوران

فرهنگسرای جوان که بیشتر با اسم فرهنگسرای خاوران شناخته میشود یکی از فرهنگسراهای فعال در شهر تهران است.

آشنایی با فرهنگسرای خاوران

رهنگسرای خاوران دارای ۸۳۰۰۰ مترمربع مساحت و ۲۴۰۰۰ مترمربع زیر بنا است ، و در چهار بخش ساختمان اداری‌، فرهنگ و هنر و بازارچه(که به صورت رو باز در وسطه محوطه نها)، ساختمان مرکزی‌، علوم و فنون و شهربازی‌، فعالیت های گوناگون برای همه مردم به ویژه جوانان و نوجوانان میسر بوده.

اولین گام احداث «فرهنگسرای‌ خاوران» در بهار سال۱۳۷۲، برداشته شد و از دوازدهم تیرماه سال۱۳۷۲، نیز شروع به کار کرد. این فرهنگسرا به منظور پر کردن اوقات فراغت کودکان و جوانان جنوب شرقی تهران ساخته شده‌ که از مناطق محروم شهر تهران به حساب می‌آید

این فرهنگسرا که در جنوب شرق تهران واقع شده است و در منطقه 15 شهرداری تهران قرار دارد، یکی از بزرگترین مجموعه‌های فرهنگی جنوب تهران است که از یک سو به بوستان فداییان اسلام  و از سوی دیگر در کنار مرکز تئاتر حرفه‌ای تهران قرار دارد.

اولین گام احداث «فرهنگسرای‌ خاوران» در بهار سال 1372 و در زمان مدیریت غلامحسین کرباسچی بر شهرداری تهران برداشته شد و از دوازدهم تیرماه همان سال نیز شروع به کار کرد.

امکانات و فعالیت‌ها:

«فرهنگسرای‌ خاوران» بزرگ‌ترین مرکز فرهنگی کشور محسوب می‌شود. این فرهنگسرا‌ دارای مساحتی بالغ بر 83 هزار مترمربع و زیر بنای 24 هزار مترمربع است‌ و در چهار بخش ساختمان اداری‌، بازارچه فرهنگ و هنر (به صورت روباز در وسط محوطه‌)، ساختمان مرکزی‌، علوم و فنون و شهربازی‌، فعالیت‌های متنوعی را برای عموم شهروندان به ویژه جوانان و نوجوانان میسر کرده است‌.

فعالیت‌های «فرهنگسرا‌ی خاوران» نیز به چهار گروه هنری‌، آموزشی‌، اجتماعی و فرهنگی تقسیم می‌شود. در بخش هنری امکانات متفاوتی از جمله سالن‌ها و نگارخانه‌ها در اختیار جوانان منطقه است‌. سالن‌های این بخش شامل سالن «شهید مطهری» با ظرفیت350نفر، سالن «فرهنگ» با ظرفیت 202 نفر، ، سالن روباز «سوم خرداد» با ظرفیت 3 هزار نفر و سالن اجتماعات با ظرفیت 100 نفر است‌. همچنین‌، واحد نگارخانه با ظرفیت 200 تابلو در رشته‌های نقاشی‌، خوش‌نویسی‌، گرافیک‌، عکاسی‌، حجم و صنایع دستی‌، آماده خدت‌رسانی به هنرمندان، اساتید و دانشجویان رشته‌های هنری است.

همچنین کانون فیلم‌، موسیقی‌، نمایش نیز که دارای برنامه‌هایی از جمله اجرای کنسرت‌های موسیقی‌، تئاتر، جُنگ‌های شاد و مراسم مذهبی و تعزیه‌خوانی است‌، در هر دوره ای  فرهنگسرای خاوران دایر است.

«فرهنگسری خاوران»‌ در بخش آموزشی‌، 200 کلاس آموزشی اعم از کلاس‌های هنری‌، تجسمی‌، قرآنی‌، موسیقی‌، کامپیوتر، زبان‌، هنرهای خانگی‌، هنرهای دستی و ورزشی‌ دارد. این بخش دارای ۳۰ فضای آموزشی و ۱۲ فضای کارگاهی‌ است.

بخش اجتماعی شامل واحد ورزش و تفریحات سالم‌، واحد مشاوره و واحد امور شهری است‌. در بخش فرهنگی‌، کتابخانه با بیش از 40 هزار جلد کتاب‌، شامل کتابخانه‌ کودک و نوجوان با 20 هزار جلد کتاب برای گروه سنی پنج تا 14 سال است‌.

کتابخانه :

کتابخانه فرهنگسرای خاوران بزرگ‌ترین و یکی از نخستین کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است.این کتابخانه در سال ۱۳۷۳ هم‌زمان با دیگر بخش‌های فرهنگسرای خاوران به بهره‌برداری رسید.

کتابخانه خاوران با بیش از پنجاه هزار نسخه کتاب و ظرفیت پذیرش بیش از 500 نفر بصورت هم‌زمان در سالن‌های مطالعه از دیگر بخش‌های اصلی این فرهنگسراست.که در حدود دو هزار و 500 نفر عضو دارد.

نگارخانه :

همچنین نگارخانه خاوران،دارای دو سالن اصلی و فرعی در دو طبقه با ظرفیت 2 هزار تابلو در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی گرافیک، عکاسی، حجم و صنایع دستی قادر است به هنرمندان معاصر و استادان و دانشجویان رشته‌های هنری خدمات بدهد.

آدرس: تهران، خیابان خاوران، سه راه هاشم آباد.

خط دو اتوبوس‌های تندرو از مقابل این مجموعه عبور می‌کند و امکان دسترسی راحت‌تر شهروندان را فراهم کرده است.

کتابخانه خاوران بزرگ‌ترین و یکی از نخستین کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است که در خیابان خاوران تهران قرار دارد.

این کتابخانه در سال ۱۳۷۳ هم‌زمان با دیگر بخش‌های فرهنگسرای خاوران در منطقه ۱۵ شهر تهران به بهره برداری رسید. اگرچه کتابخانه در آغاز تنها شامل دو قرائت‌خانه بود و با دیگر کتابخانه‌های همگانی همانندی نداشت ولی خیلی زود با تأمین بودجه و امکانات لازم توانست به کتابخانه‌ای مطلوب تبدیل شود و همواره به عنوان یکی از کتابخانه‌های پیشرو سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مطرح باشد. این کتابخانه علاوه بر خدمات ارزنده فرهنگی به شهروندان دارای کتابخانه صوتی و درگاه کتابخانه ای می باشد.

مراکز زیرمجموعه فرهنگسرای خاوران

نام مرکزتلفنآدرس
خانه فرهنگ :
خانه فرهنگ پامچال33152939میدان بسیج، شهرک والفجر، بوستان والفجر
خانه فرهنگ ولیعصر (عج)33738008میدان خراسان، انتهای خیابان طیب, بوستان ولیعصر
خانه فرهنگ والفجر33152939- 33833001میدان بسیج، شهرک والفجر، بوستان والفجر، بلوک B، پایین‌تر از هنرستان هفتم‌تیر
خانه فرهنگ ملکان33729512خیابان هاشم آباد، خیابان شهید ملکان، کوچه طهماسبی
خانه فرهنگ مشارکتی عالم33468743مشیریه، خ سی متری صالحی، بعد از چهارراه اول، ک خرداد غربی، پ 6
خانه فرهنگ مشارکتی احتشام33146743افسریه، خ 15 متری اول، خ 26، پ 252
خانه فرهنگ مشارکتی حسنی
خانه فرهنگ مشارکتی قیام­دشت33580756قیام­دشت، خ شهید بهشتی، ک بیست و دوم، پ 239
خانه فرهنگ مشارکتی محله طراوت33821317افسریه، 15 متری سوم، نبش خ 29
خانه فرهنگ مشارکتی ریحانه­النبی33149026افسریه، بین 15 متری اول و دوم، خ 41، پ 148
خانه فرهنگ مشارکتی یاس بهشتی33809388سه­راه افسریه، 35 متری قصر فیروزه، نرسیده به بلوار قائم، خ دوازدهم، پ 19، بالای نمایشگاه اتومبیل سید
کتابخانه :
کتابخانه جوانه و جوان33717285میدان خراسان، خ خاوران، نرسیده به هاشم‌آباد، فرهنگ‌سرای خاوران
کتابخانه هاشم آباد33708923میدان خراسان، خ خاوران، سه راه هاشم آباد, انتهای خ هاشم‌آباد
نگارخانه :
نگارخانه  خاوران33717038خ خاوران، سه راه هاشم آباد، فرهنگ‌سرای خاوران- خانه فرهنگ خاوران
نگارخانه هاشم آباد33708923خ خاوران، سه راه هاشم آباد,انتهای خ هاشم‌آباد-کتابخانه هاشم آباد
نگارخانه ولیعصر (عج)33738008میدان خراسان، انتهای خ طیب, جنب بوستان ولیعصر- خانه فرهنگ ولیعصر
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه