طرز تهیه بریونی ، غذای سنتی ویژه اصفهان
طرز تهیه بریونی ، غذای سنتی ویژه اصفهان
غذایی سنتی از شهری قدیمی و سنتی . پایتخت فرهنگ و هنر ایرانی غذاهای سنتی زیادی دارد اما این غذا به راستی چیز دیگریست . بریونی غذاییست که با نام اصفهان همراه است . عاشقان گوشت این غذای خوشمزه را از دست ندهید .
مواد لازم:
- گوشت گردن / سردست / دنده …. ۵۰۰ گرم
- پیاز درشت …. ۱عدد
- نمک وزردچوبه وفلفل و دارچین …. به مقدار لازم
- خلال بادام …. به مقدار لازم
- سبزی معطر ریز خرد شده …. ۵ ق م
- برگ ریحان تازه …. ۴ ق م
- ترخون/مرزه/نعنا(خشک) …. مجموعا ۱ ق م
- شش گوسفند(جگر سفید) ….. دلخواه
طرز تهیه:
۱ – گوشت را به همراه پیاز نمک وفلفل وزردچوبه نیم پز کرده(به مدت ۱ ساعت در قابلمه) وپس از سرد شدن وپاک کردن ار استخوان و… چرخ می کنیم .آب گوشت را برای چرب کردن گوشت و تریت بریون نگه دارید .
۲ – ریحان تازه را ریز خرد کرده و سبزیجا خشک را نیز پودر کنید . سبزیجات را اضافه کرده نمک وفلفل را اندازه می کنیم وخوب ورز می دهیم .
۳ – سپس کف قالب بریان (قالب ها بیضی شکل با دسته بلند که در عکس می بینید -در صورت در دسترس نبودن میتوانید از تابه های کوچک استاده کنید) را چرب کرده دارچین وخلال بادام ریخته از موادگوشتی در قالب بریان قرار داده به قطر ۱ سانتی متر وسپس روی حرارت قرار داده تا برشته شود .
۴ – نان را به وسیله چربی موجود روی اب گوشت چرب کرده وسپس بریان برشته را روی ان بر می گردانیم .
۵ -جهت تزئین می توانیم از شش پخته وچرخ شده نیز استفاده کنیم .
۶ -آبگوشت باقیمانده از گوشت را می توان با نان خرد شده مخلوط وبه همراه کشک در کنار بریان استفاده کرد .
نکات :
۱ – بریان به صورت سنتی چرب سرو میشود . میتوانید اگر دوست داشتید تا نوع سنتی آن را تهیه کنید . ۱۰۰ گرم قلوه گاه گوسفنده یا ۵۰ گرم دنبه نیز اضافه کنید.
۲ – در رستوران ها میز مخصوص تهیه بریون موجود بوده که در عکس میبینید . این میز یک قابلمه بزرگ دارد که آب گوشت داخل آن است و سک سینی که زیر آن شعله روشن است و برای خود بریون استفاده میشود .
۳ – معمولا بریون به صورت یک نان که گوشت داخل آن است به همراه سبزیجات ، پیاز و ترشی ودورچین و همچنین کاسه ای جدا گانه که تریت داخل آن است سرو میشود .
۴ – تریت بریون توسط خود آشپز تهیه میشود . روی تریت کشک و دارچین و یک عدد گوجه معمولا قرار داده میشود .