شربت زوفا عسلی معجزه ای برای درمان سرفه

تاريخ : 20 آبان

زوفا عسلی یک شربت فوق العاده برای درمان سرفه خشک و همچنین سرفه های کهنه که بعد از سرماخوردگی همراه شما می باشد.

شربت زوفا عسلی معجزه ای برای درمان سرفه

شربت زوفا عسلی معجزه ای برای درمان سرفه, پورتال خبری فرهنگی گهر

 

محتویات :

عسل و عصاره های زوفا، ختمی، آویشن باریک (Hasha)، گل بنفشه، و (عناب خراسانی، انجیر خشک، شیرین بیان، پنیرک، پرسیاوشان)

موارد مصرف:

این دارو در مؤثر و نافع برای سرفه کهنه، نزله، تنگی نفس و رَبو (تنگی نفس ناشی از حساسیت).

موارد منع مصرف :

تیمول موجود در فرآورده ممکن است باعث تحریک غشاء مخاطی گردد. مصرف در بارداری و شیردهی از نظر بررسی ایمنی به اثبات نرسیده ولی منافع در برابر مضار آن توسط پزشک بررسی شود. مصرف این دارو در کودکان کمتر از چهار سال ، همچنین به علت وجود عسل در فرآورده در افراد مبتلا به عدم توانایی هضم فروکتوز ممنوع می باشد.

در بیماران مبتلا به نارسایی کبد و صرع و در بیماران مبتلا به ضایعات مغزی، منحصراً پس از مشورت با پزشک مورد مصرف قرار گیرد.

آثارفارماکولوژیک و مکانیسم اثر :

عسل: دارای مزاج گرم و خشک است. عسل حاوی مواد صد میکروبی بوده و اثرات ضد میکروبی آویشن را تقویت می نماید.

گیاه زوفا: به عنوان خلط آور در برونشیت و رفع سرفه های شدید و آسم مؤثر می باشد. ترکیبات مؤثر آن شامل فلاونوئیدها، تانن، ترکیبات موسیلاژی، آلکالوئیدهای دیوزمین و هیسوپین و مواد فرار شامل پینوکامفن، آلفا و بتاپینن، کامفن و الکل های سزکوئی ترپن می باشد.

ختمی: گل ختمی برای ناراحتی های تنفسی و سرفه های خشک به کار می رود. برگ ختمی از طرف کمیسیون E جهت درمان تحریکات مخاط دهان و حلق همراه با سرفه های خشک مورد تأیید قرار گرفته است.

آویشن (Hasha) : اثرات ضدسرفه و خلط آوری آویشن مربوط به اسانس های فرار آن نظیر تیمول است که منجر به افزایش حرکات مژک های تنفسی و افزایش ترشحات مخاطی در دستگاه تنفس می شود. کمیسیون E مصرف آویشن (Thyme) برای درمان سرفه و برونشیت را تأیید نموده است. در مورد تیمول وکارواکرول طیف وسیعی از تأثیر در برابر باکتری های دخیل در عفونت های دستگاه تنفس فوقانی مشاهده شده است. اعتقاد براین است که تیمول و کارواکرول با ایجاد کمپلکس با پروتئین های غشاء باکتری فعالیت ضدباکتری خود را اعمال می کنند. یک اثر سینرژیستی برای ترکیب تیمول و کارواکرول نیز مشخص شده است. کارواکرول جزء اصلی اسانس آویشن است که اثرات ضد باکتریائی و ضدقارچی آن روی میکروارگانیسم های مختلف به اقبات رسید ه است و همچنین مشخص شده است که دوزهای کافی از تیمول و کارواکرول، دارای اثر شل کنندگی نای هستند. اسانس آویشن روی باکتری های پاتوژن بویژه استافیلوکوک آرئوس (Areus) مؤثر است. آویشن در رفع علائم سرفه و نزله های مجاری فوقانی تنفسی و نیز بعنوان خلط آور با اثر ضد اسپاسم همواره مورد توجه بوده و در بزرگسالان در درمان برونشیت و سرفه های همراه با اسپاسم و در کودکان در بیماری سیاه سرفه را تأیید نموده است.

گل بنفشه معطر: در درمان سرفه های مزمن بسیار نافع می باشد. همچنین به دلیل داشتن تانن و موسیلاژهای فراوان در ترکیبات خود جهت ناراحتی های تنفسی، برونشیت های مزمن، سیاه سرفه، زکام و به عنوان نرم کننده سینه به کار می رود.

پرسیاوشان: جهت درمان تنگی نفس، تسکین، سرفه و سرماخوردگی و درمان التهاب گلو، درمان برونشیت مؤثر می باشد. همچنین اثرات ضدعفونی کننده مجاری تنفسی و خلط آوری را دارا می باشد.

گل پنیرک: به عنوان یک ضدسرفه قوی و مرهم سینه، خلط آور، مقوی برای ریه و درمان سرفه های گرم و خشک بوده و کلاً معالج بیماری های ریه می باشد. ماده مؤثر موجود در آن موسیلاژها و ویتامین های C، B، A می باشد.

عناب: ضدآلرژی و به علت داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه، ضدسرفه و مفید برای درمان آسم می باشد.

انجیر: این گیاه از نظر بررسی مزاج و طبیعت دارای طبیعت گرم و مرطوب است و در درمان التهاب مجاری دستگاه تنفسی، ذات الریه و رفع سرماخوردگی بسیار نافع بوده است.

ریشه شیرین بیان Glycyrrhiza glabra L.: شیرین بیان به نامهای مجو، مهو، اصل سوس، متکی معروف بوده به عنوان خلط آور مصرف سنتی دارد شامل: آسپارژین، مواد آلبومیدی، رزین و کمی اسانس است. ریزوم و پودر عصاره گیاه اثرات درمانی فوق را در بر دارد.

عوارض جانبی :

تاکنون عارضه جانبی خاصی از این شربت گزارش نشده است. در صورت مشاهده یا بروز حساسیت به ترکیبات دارو از مصرف آن خودداری کنید. هردارو به موازات اثرات درمانی مطلوب، ممکن است باعث برخی عوارض ناخواسته گردد. اگرچه همه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از آنها با پزشک مشورت نمایید: احتمال ضعیف ایجاد اسهال، سردرد و ناراحتی معده و لینت مزاج در مواردی محدود وجود دارد.

مصرف در دوران بارداری و شیردهی و کودکان :

• باتوجه به فرمولاسیون و اجزای موجود در این فرآورده تاکنون عارضه سوئی گزارش نگردیده است. البته ایمنی مصرف در دوران بارداری و شیردهی به مصرف نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار آن باید سنجیده شود.

• به جهت وجود تیمول و عسل در فرآورده در کودکان زیر ۴ سال و افراد مبتلا به عدم توانایی هضم فروکتوز ممنوع می باشد.

تداخل با سایر داروها :

عوارض ناخواسته ای از مصرف هم زمان شربت با سایر داروها گزارش نشده است. البته یادآور می شود به علت وجود آهن در گیاه آویشن از مصرف همزمان این دارو با آنتی اسیدها خودداری شود.

راهنمای میزان مصرف :

توجه: به دلیل وجود ترکیبات گیاهی، ایجاد رسوب در شربت عادی می باشد. قبل از مصرف شیشه را به خوبی تکان دهید.

توجه: از آن جایی که در مواردی اثر درمانی داروهای گیاهی به کندی ظاهر می گردد. حتماً برای حصول نتیجه کامل و اثرات بهتر درمان دوره مصرف دارو کامل گردد.

مقدارمصرف :

مقدارمصرف هر دارو را پزشک تعیین می کند ولی مقدار مصرف معمول این دارو بشرح ذیل می باشد:

کودکان ۶-۴سال: ۲/۵میلی لیتر، ۴-۳ بار در روز.

کودکان ۱۳-۷سال: ۵میلی لیتر، ۴-۳ بار در روز.

افراد بالای ۱۳سال: ۱۰ میلی لیتر، ۴-۳ بار در روز.

شرایط نگهداری :

دارو در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شود.

دارو را دور از دسترس اطفال نگهداری نمائید.

پس از هر بار مصرف در شیشه را محکم ببندید.

راهنمایی عمومی:

قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:
۱.در مورد ناراحتی هایی که بیش از یک هفته به طول بکشد، در صورت تنگی نفس، تب، خلط چرکی و یا خونی.
۲.سابقه بیماریهایی نظیر ناراحتیهای کبدی، صرع و ضایعات مغزی.
۳.درصورت فراموش نمودن مصرف یک نوبت دارو به محض یادآوری نوبت فراموش شده را مصرف نمایید. اما چنانچه نوبت بعدی مصرف دارو فرارسیده است از نوبت فراموش شده چشم پوشی نموده و مقدار مصرف نوبت بعدی را نیز دو برابر نکنید
۴.قبل از مصرف دارو، شیشه را به خوبی تکان دهید.
۵.شربت را بین وعده های غذا میل نمایید
آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي