X بستن تبليغات
مطالب پيشنهادي

خواص شکلات کاکائویی

دسته بندي : تغذیه,سلامت
تاريخ : ۸ آبان
بازديد : 927

خواص شکلات کاکائویی

IMG07181786 خواص شکلات کاکائویی

معتادان به شکلات می‌توانند دلیل جدیدی برای ترک نکردن اعتیاد خود بیاورند.

 

پس از مصرف نوشیدنی‌های غنی‌شده با ترکیبات یافت شده در دانه‌های کاکائو به مدت سه ماه، عملکرد افراد بین ۵۰ تا ۶۹ سال در آزمون حافظه، با افرادی که چندین دهه جوان‌تر از آنها بودند برابری کرد.

مشکل اما این است که اگر می‌خواهید چنین بهره‌ای از خوردن شکلات ببرید، باید مقدار شکلات مصرفی شما خیلی زیاد باشد.

 

یکی از مواد شیمیایی یافت شده در کاکائو به نام فلاوانول، اثرات سودمندی بر مغز دارد. فلاوانول ها نوعی از مواد شیمیایی هستند که به‌طور طبیعی در دانه‌های کاکائو، تمشک، چای سبز و انگور قرمز یافت می‌شوند.

 

تحقیقات پیشین نشان داده‌اند که موش‌های تغذیه‌کننده از رژیم غذایی سرشار از فلاوانول، نشانه‌های تقویت حافظه و گردش بیشتر خون را در برخی نواحی مشخص مغز از خود بروز دادند.

 

اسکات اسمال، عصب‌شناس دانشگاه کلمبیا در نیویورک تصمیم گرفت بررسی کند که یک رژیم غذایی مشابه، چه تأثیری بر مغز انسان خواهد گذاشت.

مطلب پیشنهادی :   داروی بتامتازون Betamethasone + موارد مصرف و عوارض آن

 

گروه او برای یافتن پاسخ، از ۱۹ داوطلب بین ۵۰ تا ۶۹ سال خواستند که هر روز ۹۰۰ میلی‌گرم از فلاوانول کاکائو را به‌صورت پودر مخلوط در آب یا شیر بنوشند. این دوز بین دو لیوان نوشیدنی در هر روز تقسیم شده بود. ۱۸ داوطلب دیگر باید همان نوشیدنی را مصرف می‌کردند با این تفاوت که پودر آن‌ها تنها حاوی ۱۰ میلی‌گرم از ترکیب بود.

 

پیش و پس از سه ماه، افراد هر دو گروه تحت تصویربرداری ام.آر.آی عملکردی از مغز قرار گرفتند. مقایسه اسکن‌ها نشان داد که پس از مصرف رژیم غذایی، گردش خون در بخش dentate gyrus از هیپوتالاموس افراد دارای دوز بالای فلاوانول به مقدار ۲۰ درصد افزایش یافته بود.

 

مقدار گردش خون این گروه در این بخش از مغز، در مقایسه با گروه دوم نیز خیلی بیشتر بود. نکته اینجا است که این بخش از مغز، با کاهش قدرت حافظه در اثر بالا رفتن سن ارتباط دارد.

مطلب پیشنهادی :   معرفی مواد غذایی برای تناسب اندام عالی

 

علاوه بر آن، از هر فرد خواسته شد که پیش و پس از سه ماه، یک آزمایش حافظه را تکمیل کند. در هر آزمایش، به شرکت‌کنندگان ۴۱ شکل مشابه انتزاعی، یکی پس از دیگری نشان داده شد. پس از آن، ۸۲ عکس دیگر نیز به داوطلبان نشان داده شد و از آن‌ها خواسته شد عکس‌هایی را که قبل از آن دیده بودند، مشخص کنند.

 

کار قبلی گروه اسمال نشان داد که از دهه سوم زندگی به بعد، زمان واکنش بزرگ‌سالان برای شناسایی تصاویری که قبلاً دیده‌اند، با سن افزایش می‌یابد و به ازای هر دهه عمر، ۲۲۰ میلی‌ثانیه بیشتر می‌شود.

 

به‌طور متوسط، گروه دارای فلاوانول بالا به هر عکس، ۶۳۰ میلی‌ثانیه سریع‌تر از گروه دیگر پاسخ داد. این عملکرد در گروه با فلاوانول بالا، معادل گروهی است که سن آن‌ها به‌طور متوسط سه دهه کمتر از گروه با فلاوانول پایین است.

ولی اسمال هشدار می‌دهد که برای حمله به شکلات‌هایی مانند کیت‌کت و مارس خیلی زود است: «درست است که فلاوانول در شکلات وجود دارد، ولی فقط مقدار آن بسیار اندک است. برای تأمین این مقدار از فلاوانول، باید آن‌قدر شکلات بخورید که عملاً سلامتی شما را از بین می‌برد».

مطلب پیشنهادی :   راهنما و آموزش حرکات یوگا برای درمان استرس و اضطراب

 

(کل ۳۵۹ , ۱ آمار امروز)
آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید
گـهـر در شبکه هاي اجتماعي