با خواص هل آشنا شوید

تاريخ : 9 تیر

خواص هل چیست ؟

هل (Cardamom) ادویهای معطر بوده که در طعم دار کردن نوشیدنی ها و به عنوان چاشنی در برخی غذاها از آن استفاده میشود. خواص هل و فواید درمانی آن شامل خاصیت ضد میکروب، ضد اسپاسم، معطر، ضد نفخ، خلط آور، ترشح کننده صفرا و کمک به درمان سوء هاضمه است. همچنین در بسیاری از مناطق دنیا برای خوشبو کردن دهان و حفظ سلامت دندانها، بعد از خوردن غذا دانههای هل را جویده و در درهان نگه میدارند. برای آشنایی بیشتر با خواص هل و موارد مصرف آن در درمان بیماری ها در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

با خواص هل آشنا شوید, پورتال خبری فرهنگی گهر

مهم ترین خواص هل چیست ؟

میوه هل بیضی شکل، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول ۱-۲ سانتیمتر است. دانه های معطر و مطبوعی برنگ قهو ه ای مایل به قرمز در آن وجود دارد که به مصرف ادویه و خوشبو کردن غذاها می رسد.
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود ۴% می باشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است.

خواص داروئی:

۱) هل تقویت کننده قلب است
۲) بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد
۳) تقویت کننده بدن است
۴) ادرار آور است
۵) قاعده آور است
۶) مقوی سیستم هضم است
۷) باعث هضم غذا می شود
۸) زخم های دهان را برطرف می کند بدین منظور دم کرده هل را در دهان مزمزه کنید.
۹) خوشبو کننده دهان است
۱۰) برای تسکین گوش درد، گرد هل را در گوش بریزید
۱۱) برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و تهوع،‌ از دم کرده هل استفاده کنید
۱۲) اشتها آور است
۱۳) تب را پائین می آورد
۱۴) معالج سرماخوردگی است
۱۵) برای تسکین درد رماتیسم مفید است
۱۶) ترشی معده را برطرف می کند
۱۷) ضد مسمومیت است
۱۸) برای رفع بیماری های چشم مفید است

طرز استفاده:
دم کرده: مقدر ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت ۱۰ دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و بنوشید. هل را همچنین می توان به چایی اضافه کرد.
مضرات:
مقدار مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است.

نکته: برای عطرآگین کردن غذا، شیرینی یا مربا، حتما لازم نیست غلاف آن را  باز کرده  و دانه‌های سیاه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهید؛ میوه هل با همان غلاف نیز به‌اندازه کافی غذاها را خوش طعم می‌کند؛ مگر آنکه طعم جویدن دانه‌های هل در دهانتان را دوست داشته باشید.

علاوه بر این، بعضی‌ها هنگام دم کردن چای معمولی چند دانه هل یا یک عدد میوه هل را در چای می‌ریزند و همراه با آن دم می‌کنند.  این چای، هم خوش‌طعم‌تر می‌شود و هم خاصیت درمانی دارد.

دانه هل تقویت‌کننده معده، ضدنفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا هم کمک می‌کند.

– از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می‌کنند.
– در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی‌دهد، ۶گرم  هل را- با غلافش- به‌صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.

– برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می‌شود مقداری دم کرده هل مصرف کنید.
– هل تقویت‌کننده قلب و اعصاب نیز هست ولی می‌گویند مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می‌دهد و هم برای بیماری‌های روده و ریه مفید نیست.

– مصرف هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می‌شود.

 

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي