ابتلا به کارسینوم سلول کلیه با مصرف زیاد کباب

دسته بندي : 💊 سلامت,تغذیه
تاريخ : 21 آبان

کباب یکی از خوشمزه ترین غذاهای جهان و به ویژه در ایران است. اما مصرف بیش از حد کباب خطرات زیادی برای بدن به وجود می آورد. در این مطلب هشدار محققان به خطر ابتلا به کارسینوم سلول کلیه برای کسانی که علاقه زیادی به کباب دارند را برای شما عزیزان منتشر می کنیم.

ابتلا به کارسینوم سلول کلیه با مصرف زیاد کباب, پورتال خبری فرهنگی گهر

رژیم های غذایی مملو از گوشت به خاطر عواملی همچون ترکیبات سرطان زای حاصل از برخی روش های پخت و پز مانند کباب کردن و سرخ کردن، خطر ابتلا به کارسینوم سلول کلیه (RCC) را افزایش می دهد.
کارسینوم سلول کلیوی سرطانی است که در لایه پوشاننده لوله های بسیار کوچک کلیه که خون را تصفیه و مواد زائد را خارج می کنند، به وجود می آید.

محققان دانشگاه تگزاس در جریان مطالعه ای که در مجله Cancer منتشر شد، همچنین متوجه شدند افراد دارای برخی جهش های خاص ژنتیکی، نسبت به ترکیب های مضر ناشی از پخت و پز در درجه حرارت بالا آسیب پذیرتر هستند.

طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، کارسینوم سلول کلیه، شایع ترین نوع سرطان کلیه است و پیش بینی می شود امسال ۶۰ هزار نفر را در آمریکا گرفتار کند و حدود ۱۴ هزار نفر را به کام مرگ بکشاند. سیر صعودی کارسینوم سلول کلیه در دهها سال گذشته ادامه دارد و محققان نقش رژیم غذایی غربی را در این زمینه منتفی نمی دانند.

یکی از مولفه های رژیم غذایی غربی مصرف بیش از حد متوسط گوشت است که با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد. استفانی ملکونیان متخصص همه گیر شناسی و نویسنده این گزارش، می گوید: یک سازوکار احتمالی در خصوص ارتباط مصرف زیاد گوشت با افزایش خطر ابتلا به سرطان می تواند مصرف ترکیب های مضری باشد که در حین پخت گوشت به ویژه در دمای بالا و یا به روش کباب کردن آن ایجاد می شود.
کلیه یک ارگان فعال به لحاظ بیوشیمیایی و مسئول تصفیه بسیاری از سموم مضر بدن است، بنابراین بررسی اثرات رژیم های غذایی از جمله عوامل سرطان زا در خطر ابتلا به سرطان کلیه ضروری است.محققان در این مطالعه برای تشخیص بهتر عوامل موثر در خطر ابتلا به سرطان کلیه، الگوهای غذا خوردن و اطلاعات ژنتیکی جمع آوری شده ۶۵۹ بیمار را که به تازگی به کارسینوم سلول کلیه مبتلا شده بودند و نیز ۶۹۹ فرد سالم را بررسی کردند.

این مطالعه نشان داد که مبتلایان به کارسینوم سلول کلیه در قیاس با افراد سالم گوشت بیشتری اعم از قرمز و سفید مصرف کرده بودند.
پژوهشگران برای کاهش خطر ابتلا به کارسینوم سلول کلیه توصیه کردند که افراد مصرف گوشت را به ویژه با روش پخت کباب کردن و یا در حرارت بالا کاهش دهند و براساس یک رژیم غذایی متوازن، از میزان متعادل گوشت در کنار انواع میوه و سبزی استفاده کنند.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي