آشنایی با امامزاده عبدالله شهر ری

تاريخ : 12 مهر

در این بخش مطلب جدیدی برای شما عزیزان تهیه و تنظیم کرده ایم که دعوت می کنیم تا پایان ما را همراهی کنید.

عنوان مطلب جدیدی که در این قسمت از سایت گهر به آن می پردازیم:

آشنایی با امامزاده عبدالله شهر ری

آشنایی با امامزاده عبدالله شهر ری, پورتال خبری فرهنگی گهر

امامزاده عبدالله (ع) شهر ری

آستان امامزاده عبدالله (علیه السلام) در شهرستان ری، بخش مرکزی، شهرری، خیابان فدائیان اسلام، روبروی سه راه ورامین، خیابان فرعی که مستقیماً به بقعه منتهی می شود، واقع شده است. بنای اصلی ساختمان بقعه به احتمال قوي مربوط به قرن يازدهم و از آثار دوره صفوي بوده و تزيينات و ايوان شرقي رواق فعلي آن توسط ميرزا كاظم خان نظام الملک در سال ۲۷۴ قمري صورت گرفته و گنبدي بزرگ بر فرازآن و ايواني هم در شمال حرم احداث شده است.

درسالهاي ۱۳۲۹ و ۱۳۷۸ شمسي تعمير و مرمت بسيار عالي و دقيق به ويژه در داخل حرم اين بقعه صورت پذيرفته است. كاشيكاري ازاره ايوان و حرم با نقاشيهاي ديواري و مقرنس كاري و رنگ آميزي داخل حرم به شيوه اي صحيح و با سليقه انجام گرفته است. در كتيبه كاشي خشتي ايوان بقعه اشعاري به خط نستعليق موجود است كه شامل مدح باني عمارت و تاريخ ۱۲۷۴ قمري است. درب خاتم بنا هم توسط ميرزا كاظم خان نظام الملک وقف گرديده و داراي تاريخ ۱۲۷۶ ق است. از فعاليتهاي عمراني سالهاي اخير احداث سر درب ورودي محوطه بقعه است كه مورد توجه مردم قرار گرفته است.

رواق بزرگی در مشرق حرم داشت و دربی هم از رواق و درب دیگری از حرم هردو درب به جنوب باز می شد. ضريح بقعه از جنس فولاد با روكش طلاست كه در سال ۱۳۶۸ شمسي ساخته و نصب شده است. بقعه متبركه امامزاده جليل القدر ابوعبدالله حسين (علیه السلام) با توجه به نزديكي بقعه مزبور به حرم حضرت عبدالعظيم (علیه السلام) شهرري و محوطه بزرگ و با صفای آن قابليت پذيرائي از زوار و جهانگردان در روزهاي هفته به ويژه ايام متبرك اسلامي وجود دارد. ضمناً كتابخانه و فروشگاه از امكانات جانبي اين بقعه است كه در اختيار علاقه مندان قرار دارد. این اثر به شماره ۲۳۱۳ در تاریخ ۱۳۷۸/۲/۱۴ به ثبت آثار ملی رسیده است.

آدرس :استان تهران ـ شهرستان ری ـ بخش مرکزی ـ شهرري، خیابان فدائیان اسلام

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي